Frågor & svar

FAQ

Hur länge håller en bed-säng?

Din bed-säng kommer att hålla i 30 år Men tänk på att din säng inte bara är en komfortprodukt utan även en hygienprodukt.

Vi rekommenderar att du byter lite oftare än vart 30:e år eftersom att din kropp och dina behov av sängkomfort kommer att hinna förändras under den tiden. Vi rekommenderar därför att du byter ut din säng efter ca 15-20 år, då kommer du att sova riktigt gott. 

(I Sverige byter man säng i genomsnitt var 10:e år. Din bäddmadrass behöver du byta ungefär en till två gånger under sängens livslängd.)

Varför kostar en bed-säng mindre än motsvarande säng hos era konkurrenter?

Vi är mean and lean, vi jobbar med en tight organisation med så få mellansteg som bara går. Vi har inga lagerkostnader, inga mellanchefer och en stor grej är att vi både tillverkar och säljer våra egna sängar.

Det betyder att du inte behöver betala för
1. Det som sängtillverkaren lägger på priset när dom som säljer sina sängar till en återförsäljare.
2. Du behöver heller inte betala extra för det som återförsäljaren lägger på priset när dom i sin tur säljer sängen ut till kund.
3. Stora sängbutiker med många kvadratmeter kostar mycket i både personalkostnader och i butiksytor, den kostnaden slipper du hos oss. Vi är ett perfekt sammansatt team. Vi har inga mellanhänder, vi designar, tillverkar och säljer våra egna sängar.

Vi har små, personliga och exklusiva butiker med bara våra sängar. Det innebär bland annat både mindre hyra och mindre personalkostnader.

Beds sängar är exklusiva men inte dyra. Vi erbjuder helt enkelt otroligt mycket pang för pengarna. 

Kan jag lämna tillbaka min säng?

Först och främst. Det kan ta upp till 90 dagar innan du vant dig vid din nya säng, men det sagt så kommer du inte att behöva lämna tillbaka din säng. Bed lämnar nämligen en generös 365 dagar lång komfortgaranti.

Skulle det vara så att karta och verklighet inte överensstämmer och att du efter att ha sovit i din säng en period känner att du inte är nöjd med hur din bed-säng känns så kommer vi att åtgärda det. I samråd med dig kommer vi att anpassa komforten i din säng efter dina behov så att du sover riktigt bekvämt. Detta kan vi göra på lite olika sätt, till exempel så kan vi addera ett instick eller byta ut hela komfortmadrassen. 

Så det korta svaret är nej, du kan inte byta färg, gavel, sängben eller modell eftersom din säng tillverkats särskilt för dig. Men den som sover i en bed-säng har ett helt år på sig att känna efter hur komforten fungerar för just dem. Bra va?

Vad har ni för garantier?

Bed lämnar en väl tilltagen 365 dagar lång komfortgaranti.

Skulle det vara så att du efter en period känner att du inte är nöjd med hur din bed-säng känns så kommer vi att hjälpa dig.

Vi har också en 5 års totalgaranti,
den gäller om motorn går sönder eller att till exempel en söm går upp. 

25-års garanti på ram- och fjäderbrott

Läs mer om beds garantier här.

Är bed-sängar miljövänliga?

Ja, på bed arbetar vi miljöoptimerat – alla materialval görs med miljön i åtanke. Vi är mycket stolta över att kunna berätta att bed har 50% mindre miljöpåverkan jämfört med våra konkurrenter.

Vi strävar alltid efter att bli ännu bättre och har högt satta miljömål. Här är några av det saker vi gör för att sätta ett så litet avtryck på miljön som det bara går.

Vi har till exempel ingen lagerhållning, det innebär att vi helt utesutit alla onödiga omlastningar under transporten av våra sängar. Din bed-säng kommer alltid direkt hem till dig från sängfabriken.

Tillverkningen av våra sängar sker i en modern fabrik i Europa istället för på andra sidan jordklotet. Eftersom att det är det enda som känns rimligt.

Våra produkter skickas alltid från sängfabriken i miljöoptimerade förpackningar som tar så lite plats som det går. Det innebär att vi kan lasta på fler sängar per sändning och bespara miljön från onödiga transportresor.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om vårt miljöoptimeringsarbete.

Vad har ni för betalningsmöjligheter?

Ett sängköp känns för de allra flesta som en stor investering. Vi har därför valt att samarbeta med Resurs bank som erbjuder dig både trygga och säkra sätt att betala för din nya bed-säng. Hör av dig till oss så får du all information du behöver för att kunna köpa säng på ett tryggt och smidigt sätt. 

Hur lång leveranstid har ni?

Leveranstiden på våra sängar är cirka 6 veckor. Om du väljer ett eget möbeltyg som ska skickas till fabriken så kommer leveranstiden att bli cirka 10 veckor.

Men när du bäddar ner dig i din nya bed-säng kommer du snabbt att glömma hur tråkigt det var att vänta. Perfektion är värd att vänta på. 

Är era sängar svåra att montera?

Nej, det är inte svårt att montera en bed-säng. Vi skickar med tydliga monteringsanvisningar. Men det kan vara lite tungt, så det kan vara bra att ha med en person till som hjälper dig. (Pssst… vi erbjuder även en hjälteleveransservice där montering ingår.)

Varför ska jag lägga så mycket pengar på en säng?

En bra säng är en investering i dig själv och din hälsa. Du spenderar en tredjedel av ditt liv i din säng och det är ingen tvekan om att kvaliteten på din återhämtning kommer att påverka din morgondag.

Du bestämmer själv hur du vill att din dag ska se ut, ta hand om dig själv och sov så gott som du har råd med. Sängen är en laddstation där din kropp läker sig själv, det är något som borde stå riktigt högt på allas prioriteringslista. 

Kan jag hämta upp en säng idag?

Eftersom alla våra sängar är skräddarsydda så går det inte. Men vi lovar att det kommer att vara värt att vänta på din bed-säng, tillverkad särskilt för dig.

Vad kostar det att få sängen levererad?

Vi har ett par olika fraktpaket att välja mellan. För dig som bor i Stockholm, Göteborg och Malmö kan du välja mellan dessa leveransalternativ:

1.The Urban Provider Leverans till tomtgräns: 595 kr

2. The Urban Carrier – Leverans inklusive inbärning: 995 kr


3 a. The Assembling Marvel – Leverans samt inburet till sovrummet plus superhjälteservicen montering och bortforsling av emballage: 1395 kr 

b. The Assembling Marvel Add-on – vi tar med din gamla säng i retur: +200 kr

Läs mer här om vår leveranser till övriga Sverige.